**På gång**

Veckans app: Techbuddy
techbuddy.png

Alltså hur ofta behöver man inte en Techbuddy?! Någon som kan hjälpa en att fixa hemma-wifi:t, som alltid strular. Tipsa om vilka trådlösa högtalare som är bäst! Eller hjälpa ens föräldrar att använda en smartphone.

Techbuddies är t ex studenter som tack vare denna plattform kan tjäna pengar på sina teknikkunskaper och jobba flexibelt. Gig-ekonomi FTW! Grattis Veckans app - Techbuddy!

(Inser f.ö. att ett förtydligande kan vara på sin plats: jag får ingen som helst ersättning för att tipsa om dessa olika företag, utan utgår helt och hållet ifrån vad jag själv tycker är smarta tjänster.)

Frukostföredrag hos PopInWork

PopInWork är ett aktivitetsbaserat co-working kontor i centrala Stockholm. Nästa vecka fyller de ett år. Det firas med en frukost 14/11 kl 08.00. Jag kommer att vara där och prata på temat “Tillgångsekonomin - så förändrar den samhället och oss”. Sugen på att höra mer om detta, kolla in deras superfräscha kontor och äta en smarrig frukost? Javisst! Anmäl dig här.

 PopInWorks mysiga café - här blir det mysig frukost

PopInWorks mysiga café - här blir det mysig frukost

Maria ErikssonComment
Veckans app: Yepstr

Yepstr är appen som matchar ungdomar 16-21 år med grannar som behöver hjälp med olika småjobb. Med fler än 10 000 utförare är Yepstr knappast någon okänd app. Men som ett utmärkt sätt för unga att tjäna extra pengar och få in en fot på arbetsmarknaden förtjänar den väl att utnämnas till veckans app. Och efter den senaste veckans attack från Syndikalisterna i Stockholm är den värd lite extra uppmärksamhet. SAC har uppmanat folk att gå in och ge appen en dålig rating – så om du har använt Yepstr och gillar den kan det vara läge att göra det motsatta. Och för er som inte har testat än: Gör det! Bra tips för den som behöver hjälp med trädgårdsarbete, barnpassning, festhjälp etc.

Veckans app: Apparkingspot
apparkingspot.jpg

Apparkingspot är en P2P-tjänst som definitivt förtjänar mer uppmärksamhet. Jag testade att hyra en parkeringsplats i Johanneshov - parkering i Stockholm för fem kronor/timme! Med närhet till T-bana skulle det kännas som ett väldigt smidigt och framför allt prisvärt alternativ till dyra parkeringshus i city om jag t.ex. körde bil till Stockholm för en dag.

Den andra sidan av myntet är förstås att man som privatperson kan tjäna pengar på att hyra ut sin parkeringsplats. Det går att välja att hyra ut enstaka timmar, eller att ha en återkommande uthyrning vissa valda dagar och tider.

Ett ytterligare plus är att det också går att ha slutna grupper så att man till exempel kan hyra ut platser till sina grannar inom en bostadsrättsförening. Svenska Apparkingspot har, enligt uppgifter tidigare i år, tagit in investeringar för att skapa ett system med sensorer så att uthyrningen kan automatiseras. Blir spännande att se vad som händer med detta.

Veckans app: Karma
 Allt man behöver för en smarrig macka - gott bröd och lite pålägg…

Allt man behöver för en smarrig macka - gott bröd och lite pålägg…

Jag använder den här appen mest för att köpa bullar bröd till halva priset. I Karma kan restauranger, affärer och bagerier lägga upp färdig mat eller livsmedel till försäljning. Ibland är det gårdagens mat, ibland dagens, särskilt sent på eftermiddagen när de inser att vissa saker inte kommer att gå åt under dagen. Perfekt sätt att få en prisvärd matlåda med hem till kvällen! Och ett utmärkt exempel på hur en teknisk lösning kan hjälpa oss att använda en underutnyttjad resurs bättre.

Karma är en svensk app och finns i 150+ städer runt landet, samt även i London.

Jag har använt Karma sedan i januari och mest köpt gårdagens bröd. Till exempel fina surdegslimpor till halva priset som jag sedan skivar upp och lägger i frysen. Enligt statistiken i appen har jag sparat 348 kronor på det här sättet och räddat 3,2 kilo mat från att slängas. Det är värt att fira med en kanelbulle!

Maria ErikssonComment
Veckans app: Voi

Varje vecka kommer jag att utnämna en veckans app. En tjänst som jag tycker är extra bra eller som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Jag kommer att fokusera på svenska företag och appar inom tillgångsekonomin, men det kan finnas undantag.

Först ut är Voi, appen för el-sparkcyklar. Ett otroligt smart och kul sätt att ta sig fram i staden. Jag testade en sparkcykel i Stockholm och det funkade jättebra. Det var lätt att hitta en sparkcykel och appen var smidig att använda. Voi finns idag i Stockholm, men planerar att expandera till andra europeiska städer.

IMG_3720.jpg